30 de maig 2021

Can Bastard o el Café dels Terrassans

 

Avui la historia no va d'Indians, ni de militars, ni de personatges mes o menys il.lustres.

Va d'aquesta casa, bastida el 1854 i que des de aleshores fins a l'actualitat gairebé sempre ha estat destinada a funcions d'Hostaleria, Sala de ball i a ser un lloc de reunió, esbarjo i activitats socials pels vilatans de Blanes. El 1928 l'edifici va ser adquirit per la Cambra Sindical Agrícola i continuà amb les esmentades funcions.

Les limitacions de la construcció antiga i de les instal·lacions, haguessin requerit fortes inversions o potser fins i tot la substitució de l'edifici per un altre de més modern, si el propòsit hagués estat el de continuar amb aquestes activitats. Davant de la situació, la decisió va ser la de reduir àmbits com la Sala de Ball, que es va vendre a l'Ajuntament situat al costat, per a establir-hi la Sala de Plens.

Però els propietaris no van renunciar a la elaboració d’una cuina de tapes de qualitat, que va començar a tenir fama en els anys seixanta del segle passat. Amb una terrassa ben instal·lada en el Passeig de Dintre, que es on està ubicat aquest edifici a Blanes i que en l'actualitat s'anomena Cafè Terrassans, aquí ve la qüestió central: en aquesta Cafeteria diu que s'elaboren els millors calamars a la romana de tot Catalunya!

Nosaltres ho vam descobrir com a conseqüència de que per aquelles coses estranyes de l'administració de Gencat Salut, ens van enviar a la meva dona i a mi a Blanes per a vaccinar-nos contra el Covid. I fent temps, en espera de l'hora de la convocatòria, vam ensopegar amb aquest lloc. I jo us ho puc dir: son dels mes bons que he tastat. No m'atreveixo a afirmar si son o no els millors, però hi ha qui si que prova de fer-ho: VaDeGust

A l’actualitat el local es propietat d’en Joan Bota i na Pepeta Gibert. A Blanes paga la pena fer-hi un tomb.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ermita de Sant Joan, al costat del Castell del mateix nom
Edifici al Passeig de Cortils i Vieta