Aquest nom per una casa sembla una broma. Però la broma es treure el cap per una de les seves finestres i conèixer coses de la seva historia i de la dels que hi han viscut.
D’entrada, es una casa d’estil modernista, que de fet es el resultat d’una reforma realitzada a finals del XIX que va unir dues cases localitzades a Masnou. Els orígens dels seus propietaris mes coneguts s’han de cercar als Pirineus Francesos, a la localitat de Bèthvéder de Comenge, un poble que avui en dia te poc més de 100 habitants.
Les guerres religioses a França entre catòlics i protestants en el Segle XVII, les epidèmies i les poques perspectives econòmiques propiciaren una immigració des de l’Occitania cap a Catalunya, orientada en bona part cap a les terres del Maresme: a Teia, a Alella, al Masnou... I entre els components d’aquesta onada migratòria, devien de venir els Millet i els Pagès, cognoms molt freqüents en les terres d’origen, encara avui en dia.
La constància més acreditada de la línia genealògica d’aquesta família es troba en el matrimoni celebrat el 1664 entre Joan Millet, declarat nascut a Bèthvéder i pescador d’ofici, amb na Elisabet Elias de Teià. Al 1671 van fer construir una casa al Masnou, a la Pujada de l'Esglèsia. Tingueren vuit fills.
En enviduar el 1679, en Joan va casar-se de nou amb na Paula Carles de Premià de Dalt, amb qui va tenir quatre fills més. Sembla que aquesta nombrosa prole va donar lloc a encreuaments amb altres famílies, en les que es repetiren molt sovint els mateixos cognoms, tot i que no tinguessin res que veure. Es troben amb freqüència Millets, Estapé, Pagès, Bertran, Maristany...I això dificulta el fer un seguiment acurat de les dinasties familiars.
CONTINUA A
https://itroballes.blogspot.com/2021/04/can-patatetes-2.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada